Fucking Åmål / Show Me Love (1998) FULL HD

Share:

Fucking Åmål / Show Me Love (1998) FULL HD

Fucking Åmål / Show Me Love (1998) FULL HD

Show Me Love (svenska: Fucking Åmål) är en svensk romantisk komedi-dramafilm från 1998 skriven och regisserad av Lukas Moodysson i hans långfilmsdebut som regi. Rebecka Liljeberg och Alexandra Dahlström spelar huvudrollerna som två till synes disparata tonårsflickor som inleder en trevande romantisk relation. Filmen hade biopremiär i Sverige den 23 oktober 1998 och hade första internationell premiär vid filmfestivalen i Cannes 1998.

Åmål är en liten obetydlig stad där det aldrig händer något, där de senaste trenderna är inaktuella när de kommer dit. Unga Elin har lite dåligt rykte när det kommer till killar, men faktum är att hon är oerfaren i den frågan. En annan tjej i hennes skola, Agnes, är kär i henne men är för blyg för att göra något åt det. Av flera anledningar hamnar Elin på Agnes födelsedagskalas som enda gäst. De har en tjejkväll tillsammans men efter det undviker Elin desperat Agnes och vägrar att ens ta hänsyn till sina egna känslor för Agnes.

I flera länder ingår denna film i de officiella listorna över verk som rekommenderas för att se skolbarn.


Director: Lukas Moodysson.
Cast: Alexandra Dahlström, Rebecka Liljeberg, Erica Carlson, Mathias Rust, Stefan Hörberg, Josefine Nyberg, Ralph Carlsson, Maria Hedborg, Axel Widegren, Jill Ung, Lisa Skagerstam, Lina Svantesson, Jessica Melkersson, Elinor Johansson.
Sweden, Denmark, 1998.
Language: Swedish.
Subtitles: English, Danish, Finnish, Norwegian, Swedish.
1920x1080 FULL-HD


Fucking Åmål / Show Me Love (1998) FULL HD

No comments